Brouwdag #1, Pinksterdrie zwaar blond

Na 9 jaar actief te zijn geweest als hobbybrouwer was 3 augustus 2016 het moment eindelijk daar,
ons eerste bier werd professioneel gebrouwen bij De Noord-Hollandse Bier Brouwerij!
De wekker ging om 04.00 en om 05.00 stonden we in de brouwerij voorbereidingen te treffen
om ons bier te brouwen. Het recept werd doorgesproken, waarna de mout werd geschroot en de
brouwketel gevuld werd met water. Voor dit recept hebben we verschillende mouten gebruikt,
pale ale mout was de basis waaraan we münchenermout en tarwemout hebben toegevoegd.
Na het maischen werd de wort overgepompt naar de filterkuip waar de mouten werden gescheiden
van de wort, na het filteren is de wort overgepompt in de kookketel waar er hop is toegevoegd.
Het kookproces duurde 60 minuten en daarna is het bier snel terug gekoeld om te laten vergisten.
img_3217img_3228 img_3216img_3219

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *