Ons verhaal

De historie van de nieuwste aanwinst van de Zaanstreek in de wereld van de speciaalbier brouwerijen: Brouwerij 1573!

De naam relateert aan het jaar waarin het westen van Holland zich trots verzette tegen de Spaanse invasie. Met de huidige biermarkt overspoeld met veel “hipster-bieren” die in kleine hoeveelheden worden verkocht en meestal grappige / schandalige namen hebben, proberen wij een goed, traditioneel merk neer te zetten dat, naast brouwtechnisch vakmanschap, ook deze wondermooie en geschiedvolle omgeving goed kan representeren.

We hebben momenteel een verzameling van 5 verschillende bieren met typen en namen die verwijzen naar de historische gebeurtenissen in verband met de naam van de brouwerij. Er komt daarnaast ook spoedig een Bockbier om de hoek kijken, dat ons assortiment complimenteert.

Wij (Daan Visser en Tim Odeh) hebben deze brouwerij in Juni 2016 geleden gesticht, en hebben intussen oal meer dan 10.000 liter geproduceerd, de tweede prijs van Nederland gewonnen voor ons Zwaar Blond!, en hebben meer dan 20 winkels en bars die ons bier verkopen. We staan ook op diverse events en borrels, en gaan rustig door met onze World Dominance!